Naturama

Naturama er et formidlings- og videnscenter, med naturen i fokus. Vores mission er at “inspirere til bevarelse af naturen”. Alt det vi gør handler om, at vores gæster, med nye oplevelser i bagagen, bliver “klædt på” til at passe på vores natur.

Naturama har en lang historie bag sig som naturhistorisk museum. Vi skal helt tilbage til 2. juni 1935 hvor natursamleren Harald Thomsen skaber Zoologisk Museum.

I 2005 skifter museet navn til NATURAMA i forbindelse med indvielsen af en ny stor museumsbygning. Dele af den oprindelige udstilling, med de såkaldte “dioramaer” kan stadig ses på Naturama (et diorama er en opstilling, der viser de udstoppede dyr i et kunstfærdigt og malerisk miljø).

I dag har NATURAMA et bredt udbud af præsentationer lige fra den kæmpestore samling af udstoppede dyr til vands, til lands og fra luften, til særudstillinger der skubber grænserne for, hvad et naturhistorisk museum kan tilbyde.

Vores biologer og naturvejledere tilbyder desuden en bred vifte af medrivende undervisning. Undervisningen er en blanding af aktiviteter, praktiske øvelser og demonstrationer. Al undervisning tilpasses efter niveau og alder.

Link til Naturama