Hundstrup

I udkanten af Hundstrup ligger Sterregården, som i dag ejes af Ivan og Lillian – et yngre par med både lokalt fuldtidslandbrug og -arbejde i København. Ivan driver landbruget og Lillian pendler dagligt til hovedstaden.

Den gamle Sterregård fremstår fin og meget velholdt, men det er også nærmest nødvendigt – for her dukker regelmæssigt uventede gæster op. Tit kender de uventede gæster hverken Lillian eller Ivan, men kommer for at se digteren, Mads Hansens fødegård.

Mads Hansen blev født i 1834 på Sterregården, som han senere overtog og levede i til sin død i 1880. Hans driftige personlighed – og ikke mindst folkekære sange som ”Jeg ved, hvor der findes en have så skøn”, ”Marken er mejet” og ”Nu har vi jul igen” trækker forsat besøgende med interesse for højskolesangbogen, dansk historie og digtertradition.

Lillian og Ivan har f.eks. haft et kor syngende i haven, som en markør for lokale steder Mads Hansen færdedes – og til sommer ankommer en gren af hans amerikanske efterkommere for at fejre en 70-års fødselsdag. Hver sommer er der besøg af mindre grupper eller par på tur i det sydfynske med interesse for digteren bag de populære sange. I laden hænger nogle plancher med information om Mads Hansen og hans liv, som Ivan og Lillian lader interesserede forbipasserende komme ind og kigge på.

Mads Hansen var en dygtig landmand, der oprettede et mejeri på Sterregården og fik lavet et bassin med vand fra kilden til afkøling af mælken. Bassinet står den dag i dag stadig på Sterregården og er i brug – om end til at andet formål. Er gammelt das fra hans tids er også bevaret – og i stuen et par meget fine døre, som efter sigende skulle være skåret ud af Mads Hansen selv.

Lillian og Ivan overtog gården i 2013 – og synes begge, at det er lidt særligt at bo på et sted, som også har betydning for andre. For lokale og besøgende er det dejligt, at parret tydeligvis passer rigtig godt på både stedet og dermed også Mads Hansen minde.

Læs mere om Mads Hansen her og besøg Sterregården, hvis du går forbi på Sterrebyvej.