”Der er meget af det, jeg kalder for “Alle vi børn i Bulderby-tid”.

 

Fotograf: Kristine Kiilerich

 

Anja Headicar, cand.mag.

Bellis

Calla

Flyttede til Den selvforsynende Landsby i Hundstrup i august 2018.

Anja er opvokset i Svendborg og har boet i England i 15 år.

 

Fotograf: Kristine Kiilerich

Anja: ”Der er også skærmtid for mine børn her, men der er virkelig også meget af det, jeg kalder for ‘Alle vi børn i Bulderby-tid’. Fordi de er sammen med andre børn og løber ind og ud og cykler rundt og oplever området sammen og hænger ud her. Og der har jeg virkelig fået præcis, det jeg ønskede. For det der med at være enlig mor og flytte på landet fra byen kan føles helt uoverskueligt og som et projekt, hvor man skal køre rundt til legeaftaler og idrætsaktiviteter hele tiden.

Men derfor har det da alligevel været hårdt at rykke sådan nogle halvstore børn, det er jo små planter, der skal plantes om igen. Og for Bellis og Calla har det da også været et år, som har krævet meget af dem. Både i forhold til at skulle skifte skole og livsstil og finde sig selv i det. Og så kommer de fra et andet land. Der er virkelig meget, de har skulle tage ind, et helt nyt skolesystem og en ny kultur, men også det her med at skulle rykke fra en-familie til kollektiv.

 

Er det rigtigt, at de snakker sådan rigtigt engelsk?

Men jeg synes, vi er blevet taget imod med åbne arme og nysgerrighed overalt, hvor vi har lagt energi. For jeg har virkelig været bekymret for, hvordan de her engelske børn ville blive taget imod. Men i begge pigernes klasser var de så interesserede i det, og er det stadigvæk, og der kom børn fra andre klasser og passede mig op i skolegården og spurgte, ’er det rigtigt, at de snakker sådan rigtigt engelsk?’. Der var bare sådan en helt vildt sød interesse for noget, der var anderledes. Jeg havde slet ikke set, at det kunne være et trumfkort.

Det her område er et landdistriktsområde med høj diversitet, og det betyder virkelig meget for mig. At der bor mennesker som har boet her altid, men at der også er mennesker, som har været ude i verden, har boet i byen, og har prøvet andre måder at bo og leve på.

 

Svendborg er noget nær Danmarks fedeste provinsby

Og så synes jeg, at Svendborg er noget nær Danmarks fedeste provinsby, og det siger jeg, selvom jeg er vokset op her. Og selvom jeg måske ikke bruger det endnu, så synes jeg det er dejligt at vide, at det er en by med kreativitet og kulturliv. Jeg var kulturelt overstimuleret fra London, for det var jo det, vi lavede, når vi skulle noget om søndagen. Så naturen er den primære årsag til at bo her, at man er tæt på vandet, hvor man kan komme i kontakt med naturen, det betyder virkelig meget for mig.”