”Vi har fået det, vi ikke vidste, vi havde behov for.”

 

Fotograf: Kristine Kiilerich

Fotograf: Kristine Kiilerich

 

Anne-Katrine Holm Brunse,  læreruddannet på Den frie Lærerskole samt uddannet sygeplejerske.

Sigurd Hartvig, læreruddannet på Den frie Lærerskole, direktør, terapeut og underviser hos Vinatur.

Vilja

Magne

Niels

Familien er flyttet til Ollerup i juni 2019. Bor i bofællesskab.

 

Sigurd: ”Det var lidt held i uheld, at vi kom til Vester Skerninge. Det var ikke et bevidst valg at bo på den måde. Men boformen gør noget. Jeg kommer selv fra kollektiver og havde ikke lyst til den form, men jeg ville gerne bo flere familier sammen, hvor man kan stemple ud og ind. Børnene har samme alder, dørene er åbne, og spontane ting opstår. Vi spiser sammen, når det passer.”

Anne-Katrine: ”Det var lidt angstprovokerende at skulle flytte hjem til Sydfyn igen, for hvor eksperimenterende og eventyragtigt er det lige? Men hvor tingene ændrer sig, når man får børn. Og byen får et andet liv, når man beslutter, at man gerne vil have sine børn på friskole, og alle ens relationer er herude, så bliver det jo mere end bare Vester Skerninge.”

 

Der er far-fodboldhold tirsdag aften

Sigurd: ”For vores vedkommende er det rigtig meget børnenes præmisser, det handler om. At det så også harmonerer med de voksnes, er jo bare bonus. Så der er en eufori over lige at være flyttet og genoptage et fællesskab med nogle kontakter, som vi ikke har set i ti år. Og så oplever jeg ikke kun at flytte tilbage til Lærerskolen, men føler, at der også er andet end det. Et eksempel er vores lille far-fodboldhold, tirsdag aften. Noget af det, jeg er virkelig glad ved det, er, at det netop ikke kun er lærerskolefolk, men at vi har det tilfælles, at vi alle er tilflyttere, vi er 14-16 mænd primært fra 5762-området.”

 

Naturen er mere integreret i vores bolig

Anne-Katrine: ”Hvis vi ikke havde fået sparket og muligheden, havde vi ikke gjort det. Vi har så fundet ud af, at det måske var rigtig meget det, vi havde brug for, og som vores børn havde rigtig meget brug for. Både i forhold til det fællesskab vi har med de andre, men også vidder i form af mark og en stor have og mulighed for bål. Vi er sammen på en anden måde som familie. Naturen er mere integreret i vores bolig, som gør, at råderummet for leg er langt større. Mulighederne er større end blot et værelse og et tv. Det giver bedre vilkår for leg. Når man som forældre kan se det, og der er legekammerater lige ved siden af, så opstår der en helt anden ro og dynamik i en familie. Vi har fået det, vi ikke vidste, vi havde behov for.”

 

Der er mere ro til at være mig

Anne-Katrine: ”Det der med at komme væk fra byen, giver en større ’væren’. Behovet for de store impulser en by kan give er mindre, når man bor herude. Den der ro, man får ved at komme væk fra byen, og derud hvor der ingenting sker, har bare større betydning. Det finder man ud af, når man er i det. Fordi der sker så lidt, så sker der så meget med en selv, hvis det giver mening. Der er mere ro til at være mig.”